DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
 

Halfarovic farma

kozí mléko

Kozí mléko 

Dlouhodobě známé léčebné účinky kozího mléka jsou podloženy i vědeckými studiemi. S pozitivními výsledky se setkáváme u těchto onemocnění:

  • onemocnění trávicího traktu a „přidružených orgánů" (játra, slinivka) Zde se kladně projevuje zásaditější charakter a vyšší neutralizační kapacita kozího mléka.
  •  
  • stres a migrény - Mnoho žen, které trpí migrénou, se vyléčí nebo se jejich stav výrazně zlepší, když ze svého jídelníčku vyloučí kravské mléko a výrobky z něj a nahradí je výrobky z mléka kozího.
  •  
  • alergie - Při vzniku dětských alergií se největší role přičítá obsahu kaseinu, což je bílkovinná frakce obsažená v kravském mléce. Uvádí se, že lidská populace je v 60 až 70 % případů alergická na tyto bílkoviny. Vzhledem k tomu, že kozí mléko má odlišné složení a odlišný podíl bílkovinných frakcí, je snášeno bez problémů nejen u dětí, ale i u dospělých.
  •  
  • revmatické bolesti - Vykazuje protizánětlivé účinky, protože posiluje imunitní systém.
  •  
  • kožní alergie (ekzémy) - Zde především pomáhají koupele v syrovátce doplněné o stravování s vyloučením kravského mléka a výrobků z něj.
  •  
  • prevence nádorových onemocnění - Existují názory, že kozí mléko zde hraje aktivní roli. Například bylo pozorováno, že organismus kozy je schopen si vytvářet účinné protilátky a nikdy neo-nemocní rakovinou. Zajímavé výsledky jsou též z pozorování pacientů, kteří pravidelně pili kozí mléko. Podobně bylo ve Francii úspěšně prokazováno snížení rizika opětovného propuknutí nemoci u již operovaných pacientů. 

     Kozí sýr
  • Kozí sýry mají velkou výhodu, že se dají konzumovat ve všech stupních zralosti. Od delikátně jemných čerstvých až po pikantně suché a drobivé.Správný kozí sýr chutná lehce nasládle a mandlově.

    Kozí sýr je ideální pro dochucování různými přísadami, může se také nakládat do oleje ochuceného bylinkami a kořením, ve kterém zůstane několik týdnů čerstvý. Sýr je určen k přímé spotřebě, jako příloha, při přípravě teplých pokrmů. Může se použít do salátových designů, na přípravu pikantních chlebíčků, k ovoci a vínu.

    Mnoho lidí od konzumace kozích sýrů odrazuje jejich zvláštní vůně. Pokud se ale bude konzumovat sýr úplně čerstvý s maximálně dvoutýdenní dobou spotřeby, tedy bez konzervantů, je sladký a zcela neutrální.